חם ברשת

אביתר אלבאז מזהיר: הקנס של 10,000 ש״ח הוא ׳השביעי לעשירי של הכבישים׳

אביתר אלבאז מתנגד להצעת החוק להטיל קנס של 10,000 ש״ח על שימוש בטלפון בנהיגה והחרמת רכב בעבירה חוזרת, וטוען שזהו מהלך “מנותק ומסוכן”.

איש העסקים והפעיל החברתי ״אביתר אלבאז״ יוצא נגד הצעת החוק של שרת התחבורה ״מירי רגב״ והשר לביטחון לאומי ״איתמר בן־גביר״, להטיל קנס של 10,000 ש״ח על שימוש בטלפון בנהיגה והחרמת רכב בעבירה חוזרת. לדבריו, מדובר במהלך ״מנותק ומסוכן״ שעלול לפגוע בציבור וגם בשוטרים עצמם.

אלבאז מסביר כי במדינה שבה משפחות נאבקות לסגור את החודש, קנס בגובה ״חודשיים־שלושה של עבודה״ עלול להביא אזרחים למצב קיצון. ״שוטר שמוסר דוח כזה נמצא בקו האש. אדם שאין לו לשלם שכירות או להאכיל את הילדים, תגובה שלו עלולה להיות בלתי צפויה. זה מסוכן לשוטרים יותר משהוא מסוכן לנהגים״.

לדבריו, הממשלה מטילה קנסות כבדים במקום לטפל בשורש הכשל, ״הפקקים האינסופיים, הכבישים הרעועים והתחבורה הציבורית שאינה מתפקדת״.

״כשאדם תקוע שעתיים־שלוש ביום בפקקים, עם טלפונים מהבנק, מהעבודה ומהבית, אי אפשר להפוך אותו לרובוט. המדינה יוצרת את הלחץ, ואז מענישה את מי שנמחץ מתחתיו״.

אלבאז משתמש בביטוי חדש כדי לתאר את עומק המחדל: ״אנחנו מתקרבים ל׳שביעי לעשירי של הכבישים׳, מחדל לאומי שגובה חיים, פוגע במשפחות, ומוסתר באמצעות קנסות במקום פתרונות״.

לדבריו, במקום להכיר בכך ״שהכבישים הקורסים הם הכשל האמיתי״, מגלגלים את האשמה על הנהגים.

״וכשם שהמדינה אחראית לכשל של ׳השביעי לעשירי׳, היום שבו אזרחים נאנסו, נטבחו ונרצחו בזמן שהשמירה נרדמה, כך היא איננה יכולה לקחת לעצמה את אות הגבורה על החזרתם הביתה. מי שאחראי למחדל אינו יכול לרשום לעצמו קרדיט על תיקון רק חלקי של מה שהתרסק באשמתו״.

בהתייחסות ישירה לשרים הוא אומר: ״קנס כזה אינו פתרון תחבורתי. זו מנותקות. והאחריות על הסיכון לשוטרים, תיפול על מי שקידם את החוק הזה״.

בסיום הוא מסכם: ״אכיפה – כן. ברוטליות כלכלית – לא. מדינה שמענישה במקום לתקן תשתיות, שוכחת את אזרחיה״.

Leave a Comment