ניוז
ניוז 360 news
✡ עם ישראל חי

מתעדכן עכשיו..

חדשות בארץ

מועצת יש"ע: התקבל אישור ביצוע לכביש עוקף חווארה

לאחר עבודה ארוכה של מועצת יש"ע מול ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו ואנשי לשכתו, אושר השבוע על ידי הדרג המדיני לצאת לביצוע כביש עוקף חווארה. ההחלטה מאשרת את המלצת המינהל האזרחי ליציאה לביצוע של הכביש. הכביש החדש, יעקוף את הכפר הערבי חווארה מכיוון מזרח ויאפשר נסיעה בטוחה יותר, אשר אינה דורשת מעבר בתוך הכפר הצפוף. הודעה על כך נמסרה למועצת יש"ע על רקע הפיגוע הבוקר. כביש זה הוא חלק מתוכנית האב לתחבורה שמקדמת מועצת יש"ע והרשויות עם משרד התחבורה, משרד הביטחון ומשרד ראש הממשלה לקידום תשתיות התחבורה ביהודה, שומרון ובקעת הירדן. הוא מצטרף לפרויקטים נוספים הנמצאים לקראת ביצוע: כביש עוקף אל-ערוב באזור גוש עציון, כביש עוקף לובן במערב בנימין, הכפלת כביש 55 מכיכר צופים מערבה, הכפלת כביש המנהרות מדרום לירושלים לשני הכיוונים ועוד. סלילת כביש עוקף חווארה, יחד עם הכבישים החדשים תצמצם את הפקקים באזור, תאפשר מרקם חיים שקט ונוח לשתי האוכלוסיות ותהיה ביטחונית ובטיחותית יותר.

יו"ר מועצת יש"ע חננאל דורני: "הבעיה במעבר בכפר חווארה היא בטיחותית וביטחונית. הנסיעה שם יוצרת צפיפות ולחץ שאינם נצרכים, דבר שמאריך את זמן הנסיעה ומקשה על תושבי האזור. אנו שמחים כי ראש הממשלה אישר את הכביש החדש, אשר יעבור ליד הכפר חווארה ויאפשר לכל תושבי השומרון וקדומים להגיע לביתם ולעבודה במהירות ובבטחון. מועצת יש"ע עושה כל שביכולתה כדי לקדם את נושא תשתיות התחבורה ביהודה, שומרון ובקעת הירדן ורואים כבר תוצאות בשטח".

לשתף
מערכת החדשות עושה מאמץ לכבד זכויות יוצרים. גיליתם טעות בתוכן? חסר קרדיט או דרוש תיקון? צרו איתנו קשר בהקדם.

תגובות

guest

0 התגובות שלכם
Inline Feedbacks
View all comments

#בארץ

צ'ט קבוצת
הכתבים
דסק חרבות ברזל

הסעודים מדווחים: ישראל תקפה אמש מחסני טילים מדויקים וכטב״מים בצנעא, בירת תימן ומעוז החות׳ים. לפי הדיווחים יש נזק עצום למחסן ולאזור! התקיפה מגיעה אחרי התגרות ארוכה של החות'ים ושיגור טילים וכטבמים לעבר ישראל.

מערכת n360

הזרוע הצבאית של ארגון הטרור הפרה את הפסקת האש לראשונה מאז ההפוגה ושעות לפני קיומה של הפעימה החמישית בשחרור החטופים הישראלים. מדובר צה"ל הודיעו שהפסקת האש הופרה ביותר מתקרית אחת, שלוש מטענים שהופעלו בסמיכות לכוחות צה"ל בצפון הרצועה וירי לעבר הכוח. פצועים קל לכוחותנו.

חדשות כל העולם

בני משפחתו של רביד כץ ז"ל, איש חינוך מקיבוץ ניר עוז, קיבלה הודעה על רציחתו ומותו בטבח שבת השחורה. מאז ה-7 באוקטובר הוגדר כץ ז"ל כנעדר. משפחתו ספדה 'היה איש חינוך, איש ארץ ישראל היפה, אבא מדהים'.

מערכת n360

מוקדי החירום של משטרת ישראל, מגן דוד אדום והכבאות אינם זמין בעקבות מה שמסתמן כמתקפת סייבר. מוקד מד"א זמין בהודעת sms במספר הבא 052-7000-101.

מערכת n360

למרות המתח הרב סביב שחרור החטופים, הפעימה השלישית בשחרורם תחל בקרוב ותתקדם טוב יותר מהמתוכנן. עפ"י גורמים מדיניים. הציבור בישראל צפוי בשעות הקרובות לקבל בברכה 14 חטופים – נשים וילדים.

איתמר כהן

בהמשך להתרעה על חדירת כלי טיס עוין במרחב העיר אילת, מדובר בזיהוי שווא ואין חשש לאירוע ביטחוני.

מרגש: החיילת אורי מגידיש בסרטון ראשון מאז החילוץ

אחרי ההודעה הדרמטית של חמאס: צה"ל מפרסם – אלו חמשת הבכירים שחוסלו

דבקות במטרה מהי | יוסי סולומון

ניוז 360 news
עכשיו 16:37, שבת (2.12)
פייסבוק
טוויטר
וואצאפ
טלגרם
אימייל
פינטרסט
הדפסה