ניוז
ניוז 360 news
✡ עם ישראל חי

מתעדכן עכשיו..

חדשות בארץ

מקום קדוש זה לא יחולל": כתובות גרפיטי רוססו על קירות בית כנסת בן 1800 שנה

אלמונים ריססו כתובות גרפיטי על בית הכנסת העתיק שבשמורת הטבע הר מירון, ליד ציון קברו של הרשב"י. על הקירות נכתב בצבע אדום – "מקום קדוש זה לא יחולל. ראו הוזהרתם" "כאן לא יהיה פארק ארכיאולוגי", "הר מירון אינו הפקר" ו"ראו הוזהרתם".

ארכיאולוג נפת גליל עליון מזרחי ברשות העתיקות, אורי ברגר, אשר זיהה את הפגיעה באחרונה, הגיש תלונה למשטרה בגין השחתת האתר, וחקירה נפתחה ביחידה למניעת שוד של רשות העתיקות.

לדברי ברגר, "אין סיבה נראית לעין או רעיון סדור שעומד מאחורי ריסוס הכתובות. נראה כי מדובר בונדליזם עברייני והרסני של אנשים המגיעים לבית הכנסת העתיק ומשחיתים אותו במחי יד. זו לא הפעם הראשונה שהאתר הזה, ששימרה רשות העתיקות באופן מקיף רק לפני שנים אחדות, מושחת. יש קומץ תמהונים, שלכאורה בשם האמונה, פוגעים במורשת היהודית ששייכת לכולנו. פגיעה של זר בבית כנסת בחו"ל היא כואבת ומכעיסה, אך כאשר הדבר מתבצע על ידי אחד מבני עמנו, כאן בארץ ישראל, הדבר איננו נתפס."

בית הכנסת במירון הוא מהגדולים והיפים שבבתי הכנסת של הגליל העליון. הוא היווה מוקד עליה לרגל במשך מאות שנים ובמסורות היהודיות הגליליות הוא מקושר לביאת המשיח.

בשנת 2014 השקיע מנהל השימור של רשות העתיקות מאמצים רבים בשימור ושיקום בית הכנסת העתיק במירון, במימון פרויקט "ציוני דרך" של משרד ראש הממשלה. במהלך העבודות חוזקו המבנה, קירותיו והמגדל הצמוד אליו. כתובות הגרפיטי הישנות שרוססו במקום הוסרו מקירות וממזוזות המבנה, וצמחיית בר שהחלישה את שלמותו וחסמו מעברים, טופלה.



צילומים: נדיה עזר, רשות העתיקות

לשתף
מערכת החדשות עושה מאמץ לכבד זכויות יוצרים. גיליתם טעות בתוכן? חסר קרדיט או דרוש תיקון? צרו איתנו קשר בהקדם.

תגובות

guest

0 התגובות שלכם
Inline Feedbacks
View all comments

#בארץ

צ'ט קבוצת
הכתבים
חדשות כל העולם

דיצה היימן: "תנאים של רעב היכולות של הגוף לשרוד את זה הולכות וקטנות. זו סכנת חיים". יוכבד ליפשיף: "הייתי 17 יום במנהרות – פחדו שאני אגרום למגפה במנהרות כי הייתי חולה. התנאי מחייה היו מאוד קשים, החמצן בתעלות הולך ואוזל וישנו הפחד שהם ינקמו בחטופים".

חדשות כל העולם

האזרחים המשוחררים שנחטפו ע"י החמאס מתחילים לדבר בפומבי לראשונה הערב בכיכר החטופים בתל אביב. הערב לראשונה ילנה טרופנוב (50) שנחטפה ושוחררה נאמה באירוע התמיכה וקראה לשחרר את החטופים עכשיו. בנה של ילנה טרופנוב שבוי עדיין על ידי החמאס.

איתמר כהן

קיבוץ ניר עוז מודיע באבל כבד על הרצחה של מיה גורן. מיה הייתה בת 56, חברת קיבוץ ניר עוז. אם לאסיף, בר, גל ודקל. מיה היתה גננת ומטפלת חרוצה ומסורה וטיפלה באהבה בילדי הקיבוץ במשך שנים רבות. בעלה, אבנר גורן ז"ל, נרצח ב-7.10, בן 56 בהרצחו. יהי זכרה ברוך.

דסק חרבות ברזל

הסעודים מדווחים: ישראל תקפה אמש מחסני טילים מדויקים וכטב״מים בצנעא, בירת תימן ומעוז החות׳ים. לפי הדיווחים יש נזק עצום למחסן ולאזור! התקיפה מגיעה אחרי התגרות ארוכה של החות'ים ושיגור טילים וכטבמים לעבר ישראל.

מערכת n360

הזרוע הצבאית של ארגון הטרור הפרה את הפסקת האש לראשונה מאז ההפוגה ושעות לפני קיומה של הפעימה החמישית בשחרור החטופים הישראלים. מדובר צה"ל הודיעו שהפסקת האש הופרה ביותר מתקרית אחת, שלוש מטענים שהופעלו בסמיכות לכוחות צה"ל בצפון הרצועה וירי לעבר הכוח. פצועים קל לכוחותנו.

חדשות כל העולם

בני משפחתו של רביד כץ ז"ל, איש חינוך מקיבוץ ניר עוז, קיבלה הודעה על רציחתו ומותו בטבח שבת השחורה. מאז ה-7 באוקטובר הוגדר כץ ז"ל כנעדר. משפחתו ספדה 'היה איש חינוך, איש ארץ ישראל היפה, אבא מדהים'.

פייק ברשת: "הריון והפלה של חטופה ישראלית"

צדק לדיאנה דדבייב ז"ל: יותר ממאסר עולם לרוצחה אמיר רז

מוקדי החירום הושבתו בעקבות אירוע סייבר

ניוז 360 news
עכשיו 1:47, יום שני (4.12)
פייסבוק
טוויטר
וואצאפ
טלגרם
אימייל
פינטרסט
הדפסה