שר הביטחון גלנט בפתח ישיבת ועדת חוץ וביטחון: "אנו במלחמת אין ברירה. ה-7 באוקטובר הוא היום שהחל את תהליך מחיקת חמאס"
שר הביטחון יואב גלנט, נפגש הבוקר (ו') בקריה בתל אביב עם חברי ועדת חוץ וביטחון, בראשות יו״ר הועדה ח״כ יולי אדלשטיין.
בסקירתו שר הביטחון הדגיש את העובדה שמדובר במלחמת אין ברירה שכפה עלינו חמאס, שבכך חתם את גורלו.
שר הביטחון עמד על יעדי המערכה, ובראשם חיסול החמאס והשמדת יכולותיו הצבאיות והשלטוניות, הסרת אחריות מוחלטת של ישראל מרצועת עזה, ויצירת משטר ביטחוני חדש.
״זו מערכה של שלושה שלבים סדורים:
אנו נמצאים בשלב הראשון, בו מתקיימת מערכה צבאית באש ובהמשך בתמרון שתכליתם השמדת פעילים ופגיעה בתשתיות לשם מיטוט והשמדת החמאס״.
״השלב השני יהיה שלב ביניים של המשך הלחימה בעצימות נמוכה יותר וחיסול כיסי התנגדות״.
״השלב השלישי יהיה יצירת משטר ביטחוני חדש ברצועת עזה, הסרת האחריות מצד ישראל על החיים ברצועה ויצירת מציאות ביטחונית חדשה לאזרחי ישראל ותושבי העוטף״.
יו״ר הועדה, ח״כ יולי אדלשטיין אמר בפתח הדיון: ״אנחנו ניתן כל מרחב הפעולה לצה"ל, לכוחות הביטחון ולקבינט. מה שצריך כדי לנצח – יקבלו. בו בזמן, הוועדה תפקח ותבחן בכל רגע נתון שאנחנו פועלים בכיוון הנכון ושמטרות המלחמה נשמרות״.
״בנוסף וחשוב לא פחות, הוועדה בראשותי תשים דגש רב על העורף האזרחי ועל התנהלותו של פיקוד העורף. אני מודה לשר הביטחון על הפגישה ועל שיתוף הפעולה ההדוק״.