אחרי הפארסה: יעלון מצרף נציגה מהמגזר הבדואי

הקרב על הקול הערבי נמשך: מפלגת תל"ם, מברכת את אמאל אבו אלקום על הצטרפותה לנבחרת תל״ם בבחירות לכנסת ה-24.

כזכור, מועמד תל"ם מהמגזר הערבי לפני כשבועיים הסתיימה במבוכה אחרי שיו"ר תל"ם החליט שעות ספורות אחרי הודעתו, להסיר את מועמדותו של עורך הדין איימן אבו-רייא מרשימת תל"ם לכנסת ה-24.

ההחלטה הגיע לאחר הפרסומים על כך שעו"ד אבו-רייא חשוד במתן שוחד בהיקף עשרות אלפי שקלים לבכירים ברשות מקרקעי ישראל.

שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר, חה"כ משה (בוגי) יעלון, יו"ר תל"ם:

"אמאל היא פעילה חברתית פורצת דרך בתחום קידום מעמד האישה בחברה הבדואית. היא שותפה לעשרות מיזמים חברתיים, ביניהם: ניהול עמותת נשים בדואיות, מדריכת נוער בסיכון ורכזת משימות קהילתיות. הערכים החברתיים שאמאל מקדמת, מבטאים את הערכים שמפלגת תל"ם מאמינה בהם והיא תיקח חלק משמעותי במאבקנו ליצירת חברה מלוכדת ושוויונית יותר."

אמאל אבו אלקום: "אני רואה מחויבות אישית לקדם ולפתור את הנושאים הבוערים בחברה הבדואית, ביניהם: אלימות, מצוקת החינוך והתעסוקה, עוני, היעדר תכנון והריסת בתים. רק ייצוג אותנטי של האנשים עצמם מכלל שכבות האוכלוסייה, יכול להביא פתרונות אמיתיים בשטח. זה בדיוק מה שאני מתכוונת להביא איתי לכנסת ישראל, בתקווה ליצירת שיפור אמיתי בחברה הערבית בכלל ובחברה הבדואית בפרט, במדינת ישראל."

ממפלגת תל״ם נמסר: ״אנו גאים שאישה מעוררת השראה כמו אמאל מצטרפת לכוחותינו. מדינת ישראל צריכה נשות ואנשי עשייה, שמכירים את המצוקות והקשיים של כלל קבוצות האוכלוסייה. זו הדרך לרפא את החברה הישראלית- דרך שילוב וייצוג אמיתי לכלל האוכלוסייה. ברוכה הבאה אמאל!״

תגובות לכתבה:

  1. אמל אבו אלקום

    אמל לא מקדמת את מעמד אישה אלא רומסת אותו בלעודד גברים להתחתן באישה שניה שלישית ורביעית … כל מי שמתחתן מהישוב שלו יקבל תמיכה מהעמותה אותה היא מנהלת

    הנה הכתבה בערבית
    https://youtu.be/YpsJ9jqdbAg

  2. עמי

    מצדיעים ותומכים ביעלון

כתיבת תגובה: