מוקדם יותר היום, פעילות אחים לנשק עלו לקו אוטובוס שרוב נוסעיו היו חרדים, והחלו לשיר "הבאנו שלום עליכם".
מבחינת החרדים 'שירת נשים' זה דבר אסור ואף פסול, הפעילות ניצלו את הזמן בכביש בין עירוני שהחרדים אינם יכולים לרדת מהאוטובוס.
בתיעוד ניתן לראות מספר בחורים חרדים שמנסים לסגור את האוזניים ואף לרדת מהאוטובוס – אך נפלו על שונאי דת אנטישמים.
צפו בתיעוד המרתיח:
שימוש בסרטון לפי סעיף 27א לזכויות יוצרים.
הסרטון הזה מגיע אחרי שורה של מקרים שניסו לתקוף את החרדים. במקרה אחד נהג אוטובוס לא חרדי, ביקש מנוסעות לא צנועות – להתכסות, לשמור על רגשות הנוסעים, ואף ביקש שישבו בסוף האוטובוס.
במקרה נוסף, צעירה ביקשה להעלות לאוטובוס שמיועד רק לגברים באשדוד, תיעדה את הנהג שאוסר עליה להכנס – ואף מזהיר אותה מה יקרה אם תעלה.
אתמול, הכתבת נריה קראוס עוררה סערה לאחר שטענה כי קבוצת חרדים בטיסה ניסתה לבקש ממנה לעבור מקום "כי אני אישה" ואף ציינה כי צוות המטוס זעם עליה ואיים שבגללה הטיסה לא תצא ליעדה.
אלא שהנוסע החרדי סיפר צד אחר למקרה: "היה לי כובע עלי וכשהורדתי אותו היא ראתה את הכיפה שלי. בהתחלה היא היתה נחמדה, אבל ברגע שהיא ראתה את הכיפה היא זעקה לעברי: 'רק בגלל שאני אישה אתה רוצה שאעבור?'. היא צעקה: 'אפליה, אפליה'. אני ביקשתי ממנה לעבור רק כדי שחבר של הבן שלי יוכל לשבת לידו והיא יצאה משליטה". אמרתי לה בנימוס: 'אם את לא רוצה את לא חייבת לעבור".
ממחאת המילואימניקים אחים לנשק נמסר: "פרויקט 'אחים לנסיעה' יצא לדרך במטרה לייצר שיח כנה ואמיתי עם אחינו ואחיותינו החרדים בעת שבה נראה שהפערים בינינו רחוקים מתמיד. לצערנו, גם בישראל של היום ישנה לגיטימציה להדרת נשים מהתחבורה הציבורית. אפלייה פסולה שהייתה צריכה לעבור מן העולם, והובילה להתלהטות הרוחות אמש. פעילינו מנהלים שיח מכבד עם אלפי חרדים במיומנות ובמסירות, ולצד זאת אנו מתנצלים בפני הנוסעים שנפגעו. המחאה שלנו היא לא מול אחינו החרדים אלא במנהיגים מפלגים שמובילים את ישראל לדיקטטורה,וקוראים גם בעת הזו לשיח מכיל ובונה המבוסס כבוד הדדי בין אזרחי ישראל".