נתניהו לפני דיון הקבינט: "נכה באויבינו – הם ישלמו מחיר על כל מעשה תוקפנות"

ראש הממשלה נתניהו אמר לפני זמן קצר בפתח ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני: "הויכוח הפנימי בישראל לא ימנע מאתנו לפעול מול אויבינו. נכה באויבינו – הם ישלמו מחיר על כל מעשה תוקפנות."

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני:

"הבהרתי בימים האחרונים שאויבינו לא יטעו בנו: הוויכוח הפנימי בישראל לא ימנע מאיתנו לפעול נגדם בכל מקום ובכל עת שיידרש. כולנו, בלי יוצא מן הכלל, מאוחדים בזה.


אין לנו שום עניין לשנות את הסטטוס קוו בהר-הבית. אנחנו קוראים להרגעת הרוחות, ואנחנו נפעל בתקיפות נגד קיצונים שנוקטים שם אלימות.

ובאשר לתוקפנות עלינו מהזירות שונות – אנחנו נכה באויבינו והם ישלמו מחיר על כל מעשה תוקפנות.

אויבינו יגלו, שוב, שברגעי מבחן אזרחי ישראל עומדים מאוחדים ומלוכדים, ומגבים את הפעולות של צה״ל ושל שאר זרועות הביטחון. כדי להגן על מדינתנו ואזרחינו.

תודה רבה וחג שמח."

צילום: עמוס בן גרשום / לע״מ.

מוקדם יותר, שר הביטחון, יואב גלנט, סיים הערכת מצב מיוחדת עם בכירי מערכת הביטחון, בעקבות האירועים הביטחוניים האחרונים.


בהערכת המצב נערכה סקירה רב-זירתית על ירי הטילים ביממה האחרונה מלבנון ומרצועת עזה. בנוסף, התקבל עדכון מודיעני על ההתפתחויות האחרונות בכלל זירות.

בתום הערכת המצב, השר גלנט הנחה את מערכת הביטחון לקדם את כל אפשרויות התגובה, לקראת הצגתן בפני הקבינט המדיני ביטחוני.

בהערכת המצב נכחו: הרמטכ״ל רב-אלוף הרצי הלוי, ראש המוסד דדי ברנע, ראש השב״כ רונן בר, ראש אגף המבצעים בצה״ל האלוף עודד בסיוק, ראש אגף אסטרטגיה האלוף טל קלמן, המתפ״ש האלוף רסאן עליאן ובכירים נוספים במערכת הביטחון.


צילום: אריאל חרמוני.
אין תגובות

תגובות לכתבה:

כתיבת תגובה: