השבוע, ביום ג' בשעת לילה, יצא פעיל הימין יקותיאל אפשטיין לתלות מודעות ברחבי הרובע המוסלמי בירושלים שעליהם מודפס עידוד לערבים להחזיק גדי בשבילם כדי שיוכלו לשחוט אותו בערב פסח.
לאחר ששוטרים זיהו אותו ואת חברו שהגיע במטרה לצלם אותו תולה, הם עיכבו אותם לתחנה ולאחר מכן נעצרו לחקירה בחשד לניסיון הפרעה לשלום הציבור.
בתחנה, כך מספר יקותיאל לחדשות כל העולם, התעללו בו והתנהגו בו כאחרון העבריינים, "אזקו אותי כל הלילה לכיסא, ולא נתנו לי מזרן או שמיכה לישון ולהתכסות בלילה הקר, לא רק שלא נתנו לי, הם צעקו עלי כאילו אני מחבל", כך סיפר.
יום למחרת (ד'), יקותיאל וחברו הובלו לבית משפט השלום שבירושלים במטרה לפסוק את דינם, השופט החליט לשחרר אותם בקבלת הרחקה מהעיר העתיקה במשך שבועיים (ליל הסדר).
יקותיאל מספר לחדשות כל העולם: "מהרגע הראשון הרגשתי כמו פושע, זה התחיל מזה שלא נתנו לי שמיכה ומיטה ללילה והמשיך בזה שבבית המשפט הושיבו אותי ליד טרוריסטים ונרקומנים, איפה הצדק במדינה?"
עוד סיפר: "השוטרים החרימו לי את הטלפון מיידית וטרם החזירו לי אותו למרות שהם ללא צו מבית המשפט שמורה להחרים אותו, ההורים שלי לא יודעים איפה אני".
המודעות שתלה יקותיאל
עו"ד דניאל שימשילשווילי מארגון חוננו שייצג את יקותיאל, תקף את התנהלות המשטרה ואמר: "לא יעלה על הדעת כי נשללה ממרשיי חירותם באופן שרירותי ומבלי שלמעשה בוצעה כל עבירה פלילית על ידם. נראה כי חופש הביטוי והפולחן אינו נחלתם של מי שהמשטרה אינה חפצה ביקרו. עושה רושם כי מפעם לפעם חוצה המשטרה רף חדש של רמיסת זכויות כאשר מדובר במי שלא נוהגים באלימות, ובכל הכבוד הראוי ככל שביצעו איזושהי עבירה הרי שלכל היותר מדובר בהדבקת מודעה שהעונש בצידה הנו קנס, בטח ובטח לא מעצר".
"לצערי משטרת ישראל מוכיחה שוב את האיפה ואיפה אשר ננקטת בין אנרכיסטים הפועלים באלימות תוך השחתת רכוש בפנים גלויות קבל עם ועולם, בעוד נער וצעיר נוסף אשר על פי החשד העזו להדביק שלט מזערי על קיר, מוצאים עצמם בתאי המעצר החשוכים. אני מצפה ממשטרת ישראל, עם חג החירות הקרב ובא, לאפשר לממש את חופש הפולחן, הביטוי וההפגנה מבלי להפלות בין גורם כזה או אחר בעם ודי במקרה הנוכחי כדי להמחיש את העוול המתמשך כלפי ציבור שלם, אשר בניגוד לאחרים, אינו נוקט באלימות והמסר המועבר הוא כי צדיק ורע לו, עם זאת לא נשלים ונילחם בהחלטה השרירותית בכל האמצעים המשפטיים העומדים לרשותנו".
דמוקרטיה אמרו לנו..