דיון חירום על מעונות היום: ארגון חלמי"ש (חברים למען מעונות היום בישראל) המייצג כ-250 מעונות יום מפוקחים בעלי סמל, יזם דיון דחוף בוועדת הכספים כאשר גולת הכותרת שכר המטפלות ואפליה תעסוקתית בין מטפלות לסייעות בגני הילדים.
הארגון הרים את הכפפה בנושא מצוקת כח אדם במעונות היום כאשר עשרות כיתות סגורות בשל מצוקת כח אדם ונהירה לגני הילדים, אחרי הודעת ההסתדרות על הסכם שכר חדש עבור הסייעות. אין בהסכם מילה אחת (!) עבור מטפלות במעונות היום אשר עובדות 9 שעות ביום 123% משרה.
הארגון דרש לתקן את האפליה ולהעלות את שכר המטפלות וכן לשפר את תנאי העסקתן של מטפלות היום בישראל – הן ראויות לכך.
"לא ניתן לאפלייה בין שכר הסייעות לשכר המטפלות", זעקו בארגון והוסיפו: "היכן הארגונים אשר ישבו על הסכם תנאי שכר הסייעות והשמיטו את המטפלות?"
יו"ר הארגון ביקש בוועדה כי באופן מידי יחתום שר האוצר על המלצת הוועדה לתקינה חדשה אשר תקל פיזית על המטפלות ותשפר את תנאי שכרן.
שכירות למפעילי מעונות היום: אם היית שואל כל מפעיל בישראל לפני שנה כי נושא השכירות ידון אי פעם בכובד ראש, הוא היה אומר לך שאני חולם. מעונות היום מעולם לא היו ולא יהיו בסדר היום הציבורי.
ארגון חלמי"ש בשנה האחרונה עשה מהפכה בתחום מעונות היום בישראל כאשר הוא מלווה במיטב אנשי המקצוע: עו"ד מאיר אברהם ממשרד עו"ד ד"ר י. וינרוט ושות' – ורו"ח אביגיל שקוביצקי.
יו"ר הארגון הציג בפני הוועדה את האפליה בנושא בינוי ותקצוב מעונות היום כאשר הארגונים אותם מייצג הארגון בנו ממיטב כספם מעונות יום ומשלמים עשרות אלפי שקלים מידי חודש על שכירות של מעונות היום כאשר ארגונים אחרים מקבלים מבנים מהמדינה ללא תשלום בינוי ושכירות.
מפעילי מעונות היום הביאו פתרון תעסוקתי לעשרות אלפי מטפלות ומסגרות חינוכיות למאות אלפי ילדים גילאי 0-3.
ארגון חלמי"ש מודה ליו"ר הוועדה ח"כ הרב משה גפני ולחברי הוועדה ח"כ ינון אזולאי וח"כ יונתן משריקי אשר הביעו בקיאות בכל הפרטים והנושאים ודרשו מנציגי האוצר והחינוך הסברים בגין האפליות.
את ארגון חלמי"ש יצגו בוועדה: שלום נגר ומשה גולדמן מנהלי הארגון, ורו"ח אביגיל שקובצקי יועצת תקציבית של הארגון.
צפו בדיון:
מילים חזקות אולי מישהו סוף סוף יזיז משהו