מעל 30 כדורים נורו לעברו ואף נדקר לאחר מותו: השאלות לאחר חיסולו של בכיר הגא"פ בסוריה

העיתון הלבנוני אל-אח'באר, מפרסם פרטים נוספים מחיסול הבכיר בג'יהאד האיסלמי:

בשעה 8:00 בבוקר אתמול, יצא עלי רמזי אל-אסוד (בן 31) מביתו בפרבר קדסיא שליד דמשק. כשהתכוון לעלות לרכבו, אלמונים פתחו באש כבדה לעברו ונורו יותר מ-30 כדורים.


עד להגעת האמבולנסים וכוחות הביטחון הסוריים למקום, "המהנדס" מת מפצעיו וגופתו הועברה לנתיחה בבית החולים בדמשק וממנה הוצאו לא מעט כדורים – על מנת להראות שהם נורו בידי מקלעים בינוניים, שככל הנראה מיועדים להתנקשות.

הדוח הפורנזי הראה כי מספר רב של כדורים פגעו בו, אך יש לציין כי הוא נדקר בסכין חדה לאחר איבוד ההכרה – כך על פי הדיווח.

קצת פרטים על אל אסוד ולמה הוא כ"כ חשוב לגא"פ: אל-אסוד התגורר בעבר במחנה הפליטים ירמוך, היה נשוי ואב לשתי בנות ובן.

אל אסוד היה לכאורה מהנדס מטענים וטילים של הגא"פ וברח לסוריה כי חשש לחייו.

בעיתון ציינו כי הוא היה בכוננות תמידית, אך נקט באמצעי אבטחה זהירים בשל הפעילות של ישראל בסוריה. "לפני זמן מה הוא עבר להתגורר בפרבר קדסיא שבו חוסל – מה שמעיד על כך שישראל ביצעה אחריו ניטור ומעקב טכני ואנושי".


על פי הדיווח, אל-אסוד הוא בן למשפחת פליטים פלסטינית, הוא נולד ב-1991 ועבר בסוריה התמחות בכימיה. את יכולותיו המדעיות פיתח באופן אישי לאחר שהצטרף לזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי ב-2005 – כבר בגיל 14 שם עבר קורסים מיוחדים רבים, כולל קורס פיקוד ומטה. "הייתה לו תרומה לפיתוח היכולות הטכניות של הזרוע הצבאית של הג'האד האסלאמי", כך אמרו בעיתון.


מודעת אבל של הגא"פ
אין תגובות

תגובות לכתבה:

כתיבת תגובה: