צוותי רפואה העניקו סיוע ראשוני בזירת תאונה קשה שאירעה בכביש 443 בסמוך לבית חורון.
בשעה 11:15 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב ירושלים, על תאונת דרכים בין רכב מסחרי ל-2 כלי רכב פרטיים ככה"נ לאחר מרדף אחרי גנב רכב. לאחר חילוץ של לוחמי האש, חובשים ופראמדיקים של מד"א קבעו את מותו של גבר כבן 60 ופינו לבתי החולים שערי צדק והדסה הר הצופים 3 פצועים בהם: גבר כבן 45 במצב בינוני עם חבלות בגפיים ו-2 במצב קל.
פראמדיק מד"א קובי מנדלסון סיפר: "כשהגענו למקום ראינו שמדובר בתאונת דרכים בין 2 כלי רכב פרטיים לרכב מסחרי. באחד מהרכבים נלכד הנהג, גבר כבן 60 כשהוא מחוסר הכרה ולאחר פעולות החילוץ ראינו שהוא סובל מפגיעה רב מערכתית קשה מאוד ונאלצנו לקבוע את מותו במקום. פצוע נוסף, גבר בן 45 ישב בסמוך לרכב כשהוא במצב בינוני וסובל מחבלות בגפיים. ו-2 נוספים שהתהלכו במקום נפצעו באורח קל. הענקנו להם טיפול רפואי שכלל חבישות, מתן תרופות וקיבועים ופינינו אותם בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבתי החולים."
רשף קובי לוי סגן מפקד המשמרת מספר:
"התקבל דיווח במשל"ט יו"ש על תאונת דרכים קטלנית בין 2 רכבים פרטיים. למקום הוזנקו צוותים מתחנה אזורית בנימין וכן יחידות המתנדבים של התחנה. בהגעת הצוותים החלו לוחמי האש בחילוץ הלכודים. הלוחמים פעלו במהירות ובנחישות על מנת לחלץ את הלכודים. עם הגעת הצוותים למקום זיהינו זירה גדולה קשה ומורכבת מאוד, לוחמי האש נחשפו למראות קשים. תאונה קשה במעורבות 2 כלי רכב, כאשר ישנם לכודים ברכבים, אחד מהם הרוג. על פי גורמי הרפואה במקום הרוג ופצוע קשה פונה לבית החולים. אנו מבקשים בכל לשון של בקשה, סעו לאט ובבטחה בהתאם לתנאי הדרך והגיעו לביתכם בשלום."
צילום: דוברות כב"ה יו"ש.
יוסי גוטהולד ואורי דייויס חובשי איחוד הצלה מסרו: "מדובר בתאונה עם מעורבות שלושה כלי רכב. אחד הנהגים (כבן 60) נהרג במקום עקב אופי הפציעות הקשות מהן סבל. כמו כן בסיוע צוותי רפואה של צה"ל הענקנו בזירה סיוע ראשוני לגבר כבן 35 שנפצע קשה ולנהג הרכב השלישי שנפצע קל.
מאיר אקער קמב"ץ זק"א ירושלים, אמר: "הגעתי עם צוות זק"א לזירת התאונה לצערי הנהג ברכב הנפגע גבר כבן 60 נהרג במקום מעוצמת ההתנגשות, צוות זק"א ירושלים טיפלו בכבוד המת תחת גשם חזק. הנהג הפוגע פונה לבית החולים".