הסערה "ברברה" הגיע לישראל ואיתה גם האסונות – לפחות 6 נפצעו הבוקר מבעקבות הרוחות העזות.
בעקבות הרוח: חור נפער בתקרת בית
בשעה 07:59 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב דן, על גבר שנפל ברחוב ככל הנראה בעקבות הרוחות העזות ברחוב רמה בתל אביב. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח איכילוב, גבר בן 81 בהכרה במצב קל.
חובש רפואת חירום נחום נחמיאס סיפר: "כשהגענו למקום עלינו לדירה בבניין מגורים סמוך. סיפרו לנו שהוא נפל בעקבות הרוחות העזות ואחד האזרחים הכניס אותו לדירה בכדי לשמור עליו שלא יהיה ברחוב עם הרוחות החזקות. הוא היה בהכרה וסבל מחבלות קלות בגפיים עליונות. הענקנו לו טיפול רפואי ופינינו אותו לבית חולים כשהוא במצב קל."
בשעה 08:18 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב ירקון, על נערה שנפגעה מעץ שקרס ברחוב ענבר באור יהודה. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח שיבא-תל השומר, נערה בת 13 בהכרה במצב קל.
פראמדיק מד"א רכוב על אופנוע יובל מלק סיפר: "כשהגענו למקום ראינו את הנפגעת בהכרה מתהלכת סמוך לעץ שקרס עקב הרוחות הסוערות שיש במקום, הענקנו לה טיפול רפואי ופינינו אותה לבית החולים כשהיא במצב קל."
בשעה 08:24 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב דן, על רוכבת אופניים שנפצעה מחלון זכוכית שנפל מבניין מגורים ברחוב המסגר בתל אביב. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח איכילוב, צעירה בת 23 במצב בינוני, עם חבלת ראש.
פראמדיקים במד"א איתי כהן ורונן כהן סיפרו: "ראינו את הרוכבת כשהיא בהכרה עם חבלת ראש שבסמוך אליה היו שברי זכוכיות. היא סבלה מחבלה בראש ובכאבים בפלג גופה העליון. הענקנו לה טיפול רפואי ופינינו אותה לבית חולים במצב יציב. הקסדה שהייתה על ראשה ללא ספק הצילה אותה מפציעה קשה הרבה יותר ויכל להסתיים בטרגדיה."
בשעה 08:27 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב שרון על אישה שנפלה ברחוב משה הס בנתניה, ככל הנראה עקב רוחות חזקות. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח לניאדו אישה בת 75 במצב בינוני עם חבלת ראש.
בשעה 08:57 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב דן, על אישה שנפצעה מחפץ שעף מהרוח ברחוב המלך ג'ורג' בתל אביב. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח איכילוב, אישה בת 33 במצב קל.
בשעה 09:16 התקבל דיווח במוקד 101 של מד"א במרחב דן, על רוכב גלגינוע (קורקינט חשמלי) שנפל ככל הנראה בעקבות הרוחות ברחוב הרצל בתל אביב. חובשים ופראמדיקים של מד"א מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבי"ח איכילוב, גבר בן 28 בהכרה במצב קל.