סוף עצוב: רותי הצבועה נמצאה דרוסה בכביש 443 בסוף שבוע האחרון

הצבועה ׳רותי׳ שחיה בשולי העיר מודיעין מתה מדריסה בכביש 443 בסוף השבוע האחרון. הצבועה תועבר לבדיקה במכון הוטרינרי.


צילום: אור מילשטיין – רשות הטבע והגנים.

בסוף 2017, החלו לרוץ שמועות ברחבי העיר מודיעין, על צבוע, שמתרוצץ ברחובות העיר.

חלק מהתושבים הצליחו לקלוט אותו במצלמותיהם ולהעלות לרשתות החברתיות.

לאחר זמן מה, הסתבר שמדובר בעצם בצבועה.

לאור העובדה שחלק מהתושבים, הביעו חשש ופחד ממנה, החליטו בחברה להגנת הטבע, להתערב ולתווך בין הצבועה היפה, שוחרת השלווה, לבין תושבי העיר, שידיעותיהם על צבועים, היו ככל הנראה מוגבלות.

בחברה להגנת הטבע, החליטו לקרוא לה רותי ולפתוח לה בלוג בפייסבוק.


הבלוג, אפשר לרותי "לנהל דיאלוג", עם תושבי העיר, ולאט לאט, נבנתה לה אישיות משלה.

הפוסטים נכתבו על ידי אביטל יוגב, מהחברה להגנת הטבע ועל מנת שיהיו מדוייקים מבחינה אקולוגית, הם לוו על ידי אנשי מקצוע רלוונטיים, מתחום חיות הבר.

רותי הסבירה לתושבי העיר, מדוע היא מסתובבת ברחובות, למה האכלת חיות בר היא בעייתית, וכמה חשוב לכסות פחי זבל.

לאט לאט, למדו תושבי מודיעין, על ההבדלים בין הצבוע המפוספס הארץ ישראלי, אוכל הנבלות ושוחר השלום, לבין בן דודו האפריקאי, המנוקד, הטורף שחי בלהקות, אבל יתרה מכך, רותי הצליחה להתנחל בלבבות האזרחים – בחורים כתבו לה שירי אהבה, ילדים ציירו לה ציורים, היא קיבלה הצעות לרוץ לראשות העיר, ואף שימשה השראה ליצירות אומנות.

אביטל יוגב אמר כי: "רותי הצבועה, נולדה בעיר וידעה לחצות כבישים ולאכול מפחי זבל. אבל לצערנו, למרות בקשות אין ספור, סוגיית המעברים האקולוגיים הבטוחים לחיות הבר, עדיין לא נפתרה במודיעין, כמו גם במקומות אחרים. רותי, היא רק קורבן אחד, מני רבים, שמתה אתמול, בשל הכישלון שלנו, בני האדם, לחיות לצד חיות הבר".

אור מילשטיין פקח רשות הטבע והגנים סיפר: "קיבלתי דיווח מהוטרינר בעיר מודיעין על צבועה שנמצאה דרוסה בכביש 443 סמוך לאיזור התעשייה ליגל ביום שבת אחר הצהריים. הגעתי לנקודה וזיהיתי כי מדובר הצבועה רותי לפי המשדר שהיה על צווארה.

ד”ר יריב מליחי אקולוג מחוז מרכז הוסיף: ״לאחר שדווחה לראשונה ב 2017 ומושדרה במהלך 2018, נמצאה רותי דרוסה. ממעקבינו ידוע שרותי גידלה גורים לפחות פעמיים, ואולי יותר. כנראה שבישראל 2022, תוחלת החיים של צבוע, גם אם היא מנוסה בתווך העירוני כמו רותי, הוא 5-6 שנים. מדובר בסגירת מעגל עצובה ביותר.״

צילום: אפי כהן – מתנדב רשות הטבע והגנים.

עוד הוסיף אביטל יוגב: "משבר האקלים, שבעיצומו אנו נמצאים, כבר לא מאפשר לנו להמשיך לחיות בתחושה שהאדם הוא אדון העולם. אנחנו חייבים למצוא את הדרכים לשימור המערכות האקולוגיות, שאנחנו חלק מהן.
כאשר אנחנו מרצפים ומזפתים, אחוזים כל כך גבוהים, מהשטחים הפתוחים, אנחנו לא מאפשרים לגשמים לחלחל, אנחנו לא מאפשרים לצמחיה להתפתח, ולא מאפשרים לחיות הבר, תנאי מחייה סבירים.
ובלי חיות בר וצמחים, הסביבה הופכת למדבר, הטמפרטורות עולות, ואין מה שיצנן אותן.
אנחנו חייבים לשנות את התנהלותנו, ולהתחיל בזה, כבר היום.
סלילת כבישים, בלי מעברים סבירים לחיות בר, גורמת להכחדתם.
כביש 443, בו נדרסה רותי, הוכרז כבר לפני שנים, ככביש אדום, בו מספר דריסות חיות הבר, גבוה במיוחד. למרות התרעות חוזרות ונשנות, של החברה להגנת הטבע, עד היום לא נעשה דבר בנושא.
אנו קוראים למשרד להגנת הסביבה, לעיריית מודיעין ולמועצה האזורית חבל מודיעין, להוציא לפועל את התוכניות הקיימות, למעברים אקולוגיים, שיאפשרו מעבר בטוח לחיות הבר, מתוך תקווה שמותה של רותי, יהיה האחרון, בשורה ארוכה של חיות בר, אנונימיות ממנה".


אין תגובות

תגובות לכתבה:

כתיבת תגובה: