טרור הטיקטוק | התעללו והשפילו חרדי עם מוגבלות בירושלים – ונעצרו • צפו

תגובה מהירה של שוטרי משטרת ישראל בירושלים בעקבות סרטון של ערבים שהופץ בשידור חי ברשת ה"טיקטוק", הביאה לאיתור ומעצר חשודים, לאחר שהשפילו וגידפו אדם עם מוגבלות בעיר העתיקה בירושלים. צפו בתיעוד:

ביום ראשון, בשעות הערב התקבל במוקד 100 של מחוז ירושלים דיווח על תיעוד שמופץ בשידור חי ברשת החברתית "טיקטוק" ובו נראה אדם עם מוגבלות, כשהוא מושפל על ידי אחרים בעיר העתיקה בירושלים, תוך שהם מגדפים אותו ומתעדים זאת.

מיד עם קבלת הדיווח במשטרה, החלו שוטרי מרחב דוד בסריקות מהירות בהכוונת מרכז השליטה של מחוז ירושלים, במהלכן איתרו את המעורבים במעשה. ערבים בני 13,16,30, תושבי העיר העתיקה בירושלים, הועברו לחקירה במרחב דוד במחוז ירושלים. לאחר שנתפסו, טענו בפני השוטרים שהמעשה בוצע "בצחוק".


סרטון ממעצר החשודים בעיר העתיקה בירושלים. קרדיט צילום: דוברות המשטרה.

ממשטרת מחוז ירושלים נמסר כי היא פועלת כל העת במרחבי הרשת לאיתור וטיפול בחשודים המבצעים מעשי אלימות, התעללות והשפלה, בפרט נגד חסרי ישע. רק בסוף השבוע האחרון במקרה אחר, שוטרי תחנת שפט במחוז ירושלים, עצרו לחקירה שני חשודים בתקיפת אדם עם צרכים מיוחדים במהלך נסיעה ברכבת הקלה באזור שועפט בירושלים. עפ"י החשד והתלונה שהוגשה במשטרה, אחד המעורבים שפך מים מבקבוק והשפריץ עליו מים מפיו, כל זאת בזמן שחשוד נוסף מתעד את האירוע במכשיר הנייד.

תמונת בעל החשבון שהעלה את הסרטון לרשת.

לאחר ביצוע פעולות חקירה מהירות לאיתור המעורבים, חוקרי המשטרה עצרו את שני החשודים (15, תושבי ירושלים), והם הועברו לחקירה במשטרה, ובהמשך נשלחו למעצר בית.

במשטרת ישראל הוסיפו כי "בהתאם למדיניות מפקד מחוז ירושלים ניצב דורון תורג'מן, כלל יחידות המחוז מוכוונות לטיפול נחוש ובלתי מתפשר הכולל ניטור, חקירה, טיפול ואיתור חשודים המבצעים עבירות אלו ומתעדים את המעשים הפסולים, תוך הפצתם ברשתות החברתיות "כחטא על פשע"."

דברי פקד ארכאן עיזאלדין – סגן מפקד הר הבית במרחב דוד, קרדיט צילום: דוברות המשטרה.

עוד אמרו: "מחוז ירושלים של משטרת ישראל ימשיך להיאבק בעבירות התעללות, אלימות והשפלה ובפרט באלו המבוצעות כלפי חסרי ישע, ולמצות את הדין עם המעורבים. תיעוד מעשים פסולים מעין אלו והפצתם ברשת החברתית חמורה עוד יותר, וידעו העבריינים– כי תיעוד המעשה רק יסייעו בידי המשטרה בגיבוש ראיות, באיתור המעורבים, במעצרם המהיר ובמיצוי הדין עמם. נמשיך להיאבק בנחישות ולטפל בעבירות המבוצעות כלפי חסרי ישע ובכלל, במרחבי הרשת החברתית ובכל מקום אחר."



אין תגובות

תגובות לכתבה:

כתיבת תגובה: