לקראת שבוע המודעות למניעת כוויות, בית חולים ספרא לילדים בשיבא והמרכז החינוכי על שם ויצמן בשיתוף ארגון בטרם לבטיחות ילדים ומשרד החינוך, מקיימים תחרות סרטונים וקומיקס לתלמידי כיתות א'-יב' בבתי הספר, בנושא מניעת כוויות
כוויה היא בין הפגיעות הקשות בילדים, בעיקר בשל העובדה שהיא דורשת זמן החלמה ארוך, תהליך שיקומי כואב ולעיתים קרובות מותירה צלקות לכל החיים. אלפי ילדים בשנה נכווים ורבים מהם מגיעים לקבלת טיפול בבתי החולים.
מרבית כוויות הילדים נגרמות מנוזל חם ולמעלה מ-80 אחוז מהכוויות נגרמות דווקא בבית, במטבח ובאמבטיה. את התופעה הקשה הזו ניתן למנוע באמצעות הקפדה על הנחיות בטיחות בסביבת ילדים.
לקראת שבוע המודעות לבטיחות ילדים, שחל השבוע בין 29 בינואר עד 2 בפברואר, יזמו בית חולים ספרא לילדים בשיבא והמרכז החינוכי על שם ויצמן בשיתוף ארגון בטרם לבטיחות ילדים ואגף זה"ב במשרד החינוך תחרות סרטונים וקומיקס המיועדת לתלמידי כיתות א-י"ב. מטרת התחרות להעלות מודעות לסכנות הכוויה, דרכי המניעה והטיפול הראשוני.
התחרות היא כיתתית, כאשר כל כיתה מכינה סרטון קצר או קומיקס בנושא מניעת כוויות עם מיקוד לאחת מהסכנות הבאות: מניעת כוויות במטבח; מנעת כוויות באמבטיה; מניעת כוויות כימיות מחומרי ניקוי; מניעת כוויות מאש; ומניעת כוויות מנפצים. פרסים בשווי כסף יתנו לחמשת המקומות הראשונים בתחרות הסרטונים ולשלושת המקומות הראשונים בתחרות הקומיקס, כאשר הפרס מיועד לפעילות הווי כיתתית.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "אני מברכת על שיתוף הפעולה הנהדר עם בית החולים ספרא לילדים ואגף זה"ב במשרד החינוך. לפי נתוני ארגון בטרם 60% מהילדים המגיעים לבתי חולים בעקבות כוויות הם מתחת לגיל 4. ככל שהילדים צעירים יותר, הכוויות עמוקות ונרחבות יותר. את מרבית הכוויות ניתן למנוע באמצעות התאמת הסביבה לילדים ואימוץ הרגלי בטיחות, וזהו המסר העיקרי שיופיע ביצירות של התלמידים".
נורית מייקלסון, אחות בבית חולים ספרא לילדים בשיבא ומקדמת מניעת כוויות בילדים: "ביה״ח ספרא מקדם את נושא המודעות לכוויות בילדים מזה שנים רבות, ומטפל מידי שנה בילדים רבים שמגיעים עם כוויות. במקרה של כוויה, הטיפול הראשוני הוא החשוב ביותר על ידי שטיפה של הכוויה תחת מי ברז קרים וזורמים במשך 20 דקות. במקרה של כוויה גדולה יש להגיע לבית החולים או למוקד הרפואי לקבלת טיפול. ניתן למנוע זאת על ידי העלאת מודעות לנושא והרחקת נוזלים חמים מילדים. שיתוף הפעולה המבורך של ספרא עם בטרם, משרד החינוך והמרכז החינוכי על שם וייצמן מאפשר את הפצת המודעות לנושא החשוב הזה לכלל הילדים וההורים בישראל. הילדים שלנו הם סוכני שינוי מעולים וכולי תקווה שבעזרתם נצליח להעלות את המודעות לכוויות ולהוריד את מספר הכוויות בישראל."
מקס אבירם, מנהל אגף זהירות בדרכים, נגישות ואורח חיים בטוח, משרד החינוך: "אנחנו במשרד החינוך מאמינים שאחד הכלים העוצמתיים ביותר במניעת מצבי סכנה, ובכלל זאת סכנת הכוויות, הוא העלאת המודעות לנושא, כבר החל בשלבי הגיל המוקדמים ביותר".
פירוט נוסף אודות התחרות באתר בית חולים ספרא ובאתר ארגון בטרם.